INVERT, Index van de Nederlandstalige Verpleegkundige Tijdschriftliteratuur, is een databank met uitgebreide beschrijvingen van alle artikelen die in de Nederlandstalige verpleegkundige tijdschriften verschijnen: TVZ, Cordiaal, Verpleegkunde, Venticare magazine, Nursing, Nederlands tijdschrift voor wondverzorging, Oncologica, Nurse Academy, Nurse Academy GGZ, Nurse Academy O&T, Onderwijs en Gezondheidszorg ... Ook de mededelingenbladen van de landelijke verpleegkundige beroepsverenigingen worden geïndexeerd. INVERT indexeert sinds 1993 een vijftigtal tijdschriften. Goed voor zowat 2000 artikelen per jaar. Zo weet u haarfijn wat er op de verpleegkundige markt te koop is. Wetenschappelijk onderzoek, boekbesprekingen, congresverslagen, case studies, ... Het staat er allemaal in.

Formules

De INVERT-databank is alleen toegankelijk voor abonnees.

INVERT kan je raadplegen via het netwerk van bijna alle Nederlandse en Vlaamse universiteiten en hogescholen. Ook steeds meer ziekenhuizen en andere organisaties sluiten voor hun personeel een licentieovereenkomst met INVERT. Voor individuele gebruikers is er een bijzonder voordelig tarief.

Details over de diverse formules vind je bij de abonnementsprijzen.

Artikelen aanvragen

Bij artikelen uit een toenemend aantal tijdschriften vind je een link naar de full text zoals die, meestal onder voorwaarden, beschikbaar is op de site van de uitgever.

Een groot aantal van de artikelen die je in INVERT vindt, komt uit tijdschriften die in de bibliotheken van de meeste hogescholen en gezondheidsinstellingen beschikbaar zijn. Kopieën van artikelen uit tijdschriften die je niet bij de hand hebt, kan je in de meeste bibliotheken aanvragen via systemen als PiCarta (NL) of Impala (B). Vraag inlichtingen in je bibliotheek. Bibliotheken en individuele INVERT-abonnees kunnen ook alle artikelen bestellen bij Thomas More, Bibliotheek Campus Turnhout. Andere individuele gebruikers kunnen alleen artikelen opvragen via hun bibliotheek.

Voor bestelling of meer informatie

INVERT wordt uitgegeven door de Thomas More, Bibliotheek Campus Turnhout, in samenwerking met het HIVSET.

Thomas More
Bibliotheek Campus Turnhout
Campus Blairon 800
2300 Turnhout
België

Tel. +32 14 562325
E-mail invert@thomasmore.be